Izborna skupština FD Krk

Dana 02.12.2017. godine održana je izborna skupština Filatelističkog društva Krk.

Predsjednik društva Damir Crnčić iznio je izvješće o radu. U razdoblju od 2013 do 2017 godine FD Krk bavio se  izdavanjem prigodnih omotnica (6) i maksimum karti (6) te proučavanjem napuštenih naselja. Svi važniji događaji prezentirani su na internet stranici.

Izvori financiranja bili su Grad Krk, općine Dobrinj, Malinska i Omišalj te Turistička zajednica Malinska – Dubašnica.

Društvo financijski posluje stabilno, godišnji prihodi i rashodi iznose prosječno 12.000,00 kn. Sa tim sredstvima se podmiruju troškovi banke, poštarine, internet stranice, te troškovi izdavanja prigodnih omotnica i maksimum karti. Izvješće je jednoglasno prihvaćeno.

U drugom dijelu skupštine iznesen je prijedlog za izbor novog predsjednika i tajnika društva.

Jednoglasno je za predsjednika izabran Damir Crnčić a za tajnika Milan Radić.

 

Prigodna omotnica broj 79

7. studenog 2017.

Josip Antun Kraljić

Prigodna maksimum karta broj 7

5. srpnja 2017.

Napuštena naselja otoka Krka
Dolovo

Prigodna maksimum karta broj 6

5. srpnja 2017.

Napuštena naselja otoka Krka
Semenji

Obilazak "Napuštenih naselja otoka Krka" - 3. dio

Članovi i simpatizeri FD Krk su organizirali jednodnevni izlet i obilazak „Napuštenih naselja otoka Krka“ koji se tradicionalno održao već treću godinu za redom u suradnji FD Krk i Udruge 051 iz Rijeke.

Izlet je bio u nedjelju 19. ožujka 2017. godine. Obilazak je organiziran individualnim prijevozom i pješke a sastanak je bio u 9,00 sati na rotoru državne ceste iznad Malinske/Sv. Ivan.


Obišli smo:
1. Cickino - ranokršćanski crkveni kompleks u šumi Cickini u Malinskoj, prema procjenama stručnjaka, datira iz razdoblja između 5. i 7. stoljeća. U sklopu ovog kompleksa nalaze se crkva, ostaci nekoliko objekata, a ističe se i krsni zdenac. Istraživanja ovoga kompleksa koji skriva tajne prošlosti započela su tek 2002. godine.
Tijekom istraživanja otkriveni su brojni ostaci poput Kapitela nosača grede oltarne pregrade iz 5. stoljeća, dijela ploče sa oltarne pregrade iz 6. Stoljeća ali i brojne druge iskopine koje su na stručan način konzervirane.

2. Bedinjak
3. Mjesto Kraj i samostan pokraj Stare Baške
4. Gradec - Frankopanski kašel
5. Napoleonov most (u blizini Gradeca)

Redovna skupština FD Krk

Filatelističko društvo Krk održalo je 31. siječnja 2017.g. redovnu skupštinu udruge. Na skupštini je predsjednik udruge Damir Crnčić podnio izvješće o radu i o materijalno-financijskom poslovanju za 2016. godinu te plan rada za 2017. godinu.

Javljanjem na natječaje za sufinanciranje udruga dobili smo sredstva od Grada Krka i Općine Dobrinj. Tim sredstvima financirana je prigodna omotnica broj 78 povodom 100 godina od rođenja fra Vinka Fugošića i dvije maximum karte na temu napuštenih naselja Ponikve i Trnovica. To su četvrta i peta maximum karta u izdanju FD Krk. U suradnji sa Turističkom zajednicom općine Malinska-Dubašnica izdana je prigodna omotnica broj 77 povodom 60 godina SRD Lastavica Malinska.  

Za 2017.g. javili smo se na natječaj za sufinanciranje udruga u Gradu Krku. Ovisno o natječajnim uvjetima javit ćemo se i na natječaje u ostalim općinama.

Tijekom 2017. godine planiramo provesti program izdavanja prigodnih koverti i omotnica. U programu je predviđeno izdavanje sljedećih prigodnih koverti i razglednica sa prigodnim žigovima:

  1. Prigodna omotnica povodom 570.g. franjevačkog samostana na Košljunu.
  2. Prigodna omotnica povodom 140.godina od rođenja Josipa Antuna Kraljića
  3. Prigodna omotnica povodom 300.godina zvonika u Dobrinju
  4. Maksimum karta sa temom napuštenog naselja Dolovo
  5. Maksimum karta sa temom napuštenog naselja Semenji.

Prigodna omotnica broj 78

6. prosinca 2016.

Fra Vinko Fulgencije Fugušić

Prigodna maksimum karta broj 5

11. listopada 2016.

Napuštena naselja otoka Krka
Vele Ponikve

Prigodna maksimum karta broj 4

11. listopada 2016.

Napuštena naselja otoka Krka
Trnovica

Prigodna omotnica broj 77

9. travnja 2016.

SRU Lastavica

Posjet napuštenim naseljima otoka Krka

Dana 21.02.2016. Filatelističko društvo Krk i Udruga 051 iz Rijeke organizirali su obilazak napuštenih naselja otoka Krka. Obilasku se priključilo 14 članova i nekoliko zainteresiranih pojedinaca.

Obilazak je počeo u 9 sati u naselju Velika Ponikve u blizini grada Krka. Iza toga obišli smo Gračišće u blizini Dobrinja i Trnovicu kraj Gostinjca. Na kraju su obiđena dva naselja u okolici Jezera kraj Omišlja i to Sveti Martin i Plužine. Sva obiđena naselja su fotografirana te su GPS-om zabilježene njihove pozicije. Više o obilasku možete vidjeti na linku http://croinfo.net/forum/index.php?topic=3005

Redovna skupština FD Krk

Filatelističkog društvo Krk je dana 1. veljače 2016. godine održalo redovnu skupštinu udruge. Na skupštini su prezentirana izvješća o radu i o materijalno-financijskom poslovanju za 2015 godinu, plan rada za 2016 godinu te razni prijedlozi članova društva.

Javljanjem na natječaje za sufinanciranje udruga u 2015.g. udruga je dobila sredstva od Grada Krka i Općine Dobrinj. Tim sredstvima financirana je prigodna omotnica broj 76 povodom 130 godina otvaranja škole u Polju i maximum karta na temu napuštenog naselja Lizer. To je treća maximum karta u izdanju FD Krk.

U suradnji sa Turističkom zajednicom općine Malinska-Dubašnica izdana je prigodna omotnica broj 75 povodom Dubašljanskih kolejana.

Tijekom 2016. godine udruga planira provesti program izdavanja prigodnih koverti i omotnica. U programu je predviđeno izdavanje sljedećih prigodnih koverti i razglednica sa prigodnim žigovima:

1. Prigodna omotnica povodom 150.g. turizma u Gradu Krku.

2. Prigodna omotnica povodom 100.godina od rođenja o. Vinka Fugošića

3. Maksimum karta sa temom napuštenog naselja Ponikve

4. Maksimum karta sa temom napuštenog naselja Trnovica

5. Maksimum karta sa temom napuštenog naselja Semenji

Prigodna omotnica broj 76

24. studenog 2015.

130. godišnjica otvaranja škole u Polju.

 

 

 

 

Dana 24. studenog 2015. godine Filatelističko društvo Krk izdalo je prigodnu omotnicu i prigodni žig povodom 130-te obljetnice otvaranja škole u Polju. Omotnicu s motivom zgrade nacrtala je Lara Martinaš, dok je prigodni žig osmislio i nacrtao Hadrijan Crnčić Jurasić.

Izgradnju škole financirao je svojim sredstvima dr. Ivan Črnčić (1830.-1897.) iz Polja. Ivan Črnčić bio je katolički svećenik, tajnik krčkog biskupa, ravnatelj hrvatskog Zavoda Svetog Jerolima u Rimu, te prvi član JAZU (HAZU) s otoka Krka.

Zgrada škole građena je tijekom 1884. i 1885. godine. Po završetku izgradnje u zgradi se počinje odvijati nastava, te se zgrada sve do 1975. godine koristi kao škola. Od 1975. godine pa sve do danas zgrada se koristi u svrhu predškolskog odgoja. Vrtić danas pohađa četrdesetak mališana.

Prigodna maksimum karta broj 3

24. studenoga 2015.

Napuštena naselja otoka Krka
Lizer

Redovna skupština FD Krk

Dana 30.01.2015. u maloj vijećnici Grada Krka održana je redovna skupština Filatelističkog društva Krk.

Na skupštini je predsjednik društva Damir Crnčić prezentirao izvješće o radu društva u 2014.g. Javljanjem na natječaje za sufinanciranje udruga u 2014.g. dobili smo sredstva od Grada Krka i Općine Dobrinj. Tim sredstvima financirana je prigodna omotnica broj 74 povodom 60. festivala folklora otoka Krka i maximum karta na temu sopile. To je druga maximum karta u izdanju FD Krk.

U suradnji sa Turističkom zajednicom općine Malinska-Dubašnica izdana je prigodna omotnica broj 75. Zahvaljujući trudu člana Ivana Martinaša i dalje imamo aktivnu internet stranicu www.fdkrk.hr i preko nje možete saznati sve o FD Krk. Preko internet stranice i maila uspostavljeni su kontakti sa većim brojem filatelista.

Predsjednik FD Krk Damir Crnčić predlaže plan rada za 2015.g.

Za 2015.g. javili smo se na natječaje za sufinanciranje udruga u Županiji Primorsko-goranskoj, Gradu Krku te Općinama Dobrinj i Punat. Planiramo izdati 4 prigodne omotnice i jednu maximum kartu. Realizacija plana ovisit će o prihodima društva.

Zbog usklađenja sa novim zakonom o udrugama mijenja se statut udruge. Mijenjaju se ili dopunjuju članci 11, 18, 30, 31 i 34. Skupština jednoglasno imenuje Ivana Martinaša likvidatorom udruge.

 

Prigodna omotnica broj 75

17. siječnja 2015.

Dubašljanski Koledani

Prigodna maksimum karta broj 2

11. studenoga 2014.

Kulturna baština otoka Krka
Sopile

Prigodna omotnica broj 74

11. studenoga 2014.

Kulturna baština otoka Krka
Sopile

Redovna izborna skupština FD Krk

 

Dana 2. prosinca 2013. godine, u maloj vijećnici Grada Krka održana je redovna izborna skupština Filatelističkog društva Krk.

Nakon utvđenog kvoruma dosadašnji predsjednik Damir Crnčić podnio je izvješće o radu društva u periodu od 2009. do 2013. godine. Društvo je u protekle četiri godine izdalo 11 prigodnih omotnica u suradnji sa Hrvatskom poštom, Gradom Krkom, Centrom za kulturu Grada Krka te općinama Dobrinj i Omišalj.

U ožujku 2013. godine napravljena je filatelistička izložba u galeriji Decumanus u Krku. Na izložbi je prikazan filatelistički materijal članova društva vezan uz otok Krk i okolicu.

Društvo posluje financijski stabilno.

Na prijedlog članova za novog predsjednika društva ponovno je izabran Damir Crnčić a za tajnika Milan Radić.

   

Filatelistički web  

Hrvatski savez filatelista

   
© 2014 Filatelističko društvo Krk